Restaurant Romarin

Anmeldelse – AOK

Af Else Bjørn

Kniber det med råd til en bedre middag ude i byen, er Restaurant Romarin et muligt kompromis mellem at spise hjemme og ude. Her må du nemlig medbringe din egen vin, hvilket reducerer regningen betragteligt. Den meget travle tjener tilbyder endda at åbne vinen eller lægge den på køl, hvis flasken er lige lun nok.

Maden
Den marokkanske kok Mohammed El Bakkali, der var med i opstarten af Klai’s Cuisine på Vesterbro, er ankermand og kok. Hans kærlighed til det franske og italienske køkken er stor, men med ni år som skibskok på de syv verdenshave, kan han lidt af hvert.

En af kokkens største forcer er at anrette maden, så den fryder øjet, og får din mund til at løbe i vand, før den fornøjer maven. Hovedretter er der fire af, hvoraf den ene er fisk. Romarin er altså et sted for kød- og fiske-spisere. Alle hovedretter serveres med dagens kartoffel, og portionerne er til at få øje på.

Indretningen
Maden på tallerkenerne er det smukkeste i restauranten. På adressen lå før et værtshus, og nu er de to lokaler udstyret med gråt, væg-til-væg-gulvtæppe, ferskenfarvede, strukturmalede vægge, meget stærke spotlights over baren og små lysekroner under det forholdsvis lave loft. Det ene lokaler bliver især brugt til selskaber.

Romarin er det franske ord for rosmarin, som er en plante, der både bliver brugt som krydderi, som parfume og som lægeurt. Restaurant Romarin åbnede i begyndelsen af 2004.